Barion Pixel
Neked mi jut eszedbe, ha az intimitásra gondolsz? Felvillanyoz? Lelomboz? Megijeszt? Izgat? Hogyan hat rád csupán maga a szó, amikor meghallod? Mit jelent neked az intimitás, milyen a viszonyod vele?

 

masszázs jótékony hatásai
Ha csak engedem kibukni magamból az összes érzést, ami az intimitás szó hallatán feljön bennem, akkor megjelenik a közelség, az őszinteség, a kapcsolódás, az igazság, a bizalom, a biztonság, a melegség, a nyitottság, a kitárulkozás, a sebezhetőség… hirtelen ezek jutottak eszembe. 

Azt tapasztalom, hogy ha nem vagyok őszinte, és csak az elvárások szerint viselkedem egy kapcsolatban (legyen ez bármilyen kapcsolat, párkapcsolat, vagy munkahelyi, baráti), nem tud megjelenni a bizalom. Közelség helyett távolság van, bizalmatlanság, és kétségek. Így nincs intimitás. Félelem van, és kérdések, hogy elég jó vagyok-e, elég jól csinálom-e, elvárások szorítása van, szorongás és megfelelési vágy. Ha viszont van őszinteség, igazságosság, ha azt érzem, itt lehetek önmagam, akkor nincs szükség az álarcokra, nem kell játszmázni, vagyis így tudok igazán önazonos lenni. Így fel tud bukkani az intimitás érzése is. Ahol, akikkel ez eddig meg tudott történni velem, ott éreztem igazán a bizalomteli, biztonságot adó kapcsolódást. Ez egy folyamat, egy áramlás. Ebben lehet nyílni, alakulni, változni, merni.

Hogy jön ez ide, miért írok erről itt most nektek? Egyrészt, mert ez mindenkit érintő és szerintem érdeklő téma is, ráadásul nehéz róla beszélni, pláne baromi nehéz ezt sokaknak megélni. Nehéz eljutni az igazi intimitásig és az őszinte bizalommal teli biztonság érzéséig. Ennek a nehézségnek ezerféle oka lehet, de szinte mindig érdemes visszanyúlni egészen korai gyerekkorba, amikor az ősbizalmat kellene megtanulni mindannyiuknak. Vagy megvan ez az ősbizalom, vagy nincs. Ha nincs, akkor jönnek a különféle hiányok, melyekkel valahogyan meg kell birkózni. És akkor erről itt még oldalakat lehetne tele írni, de most erre se idő, se tér nincs, talán majd egy blogbejegyzésben megteszem…. Masszázzsal (is) lehet gyakorolni, figyelni magad közben, a tested jelzéseit észrevenni, a felbukkanó gondolatokat szintén, és megvizsgálni azokat, reflektálni rájuk.

A segítő beszélgetések és a masszázs is akkor tudnak jól működni, ha megvan a bizalom és ezzel együtt a biztonságérzet, a klienseim számára és nekem is. Akkor tudnak jól hatni, ha intimitásba tudunk kerülni együtt, ahol te képes vagy annyira bízni, hogy nyitott és őszinte legyél és átadd magad a folyamatnak. Én ehhez biztosítom a biztonságos és megtartó teret, és az elfogadó légkört, ítélkezés mentesen, empatikusan. Neked szentelem a teljes figyelmemet, és azt a 60 vagy 90 percet, amit velem töltesz egy masszázs vagy egy segítő beszélgetés alatt, teljes egészében.

Amennyiben megérintett a téma, és szeretnéd megérteni a belső működéseidet, dolgozni pl. a bizalomhoz, biztonsághoz, intimitáshoz kapcsolódó érzéseiden, várlak szeretettel, masszázsra és segítő beszélgetésre egyaránt.

Betti

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keep in touch!

Cseke Bernadett masszázs és mentálhigiéné