Abban szeretnék segíteni Neked, hogy képes legyél kiszűrni a zajt magad körül, meghalld végre a saját hangod és megtaláld a belső csendet.

Mentálhigiénés segítő szakemberként és masszászterapeutaként a tartós változás érdekében ötvözöm a testről tanult ismereteimet a lélekről szerzett tanulmányaimmal, tapasztalataimmal. Már kisgyerekként is úgy szemléltem az embert, mint test-lélek-szellem hármas egysége. 

Soha nem felejtem azt a nehéz érzést, amit akkor éreztem, amikor a számomra fontos felnőttektől nem kaptam figyelmet, meghallgatást, és túl sok szeretetteli ölelést sem.  Sok volt a hangos beszéd, de kevés az értő figyelem és az ítélkezésmentes kommunikáció. A testem mindig jelzett, hogy több törődésre és figyelemre van szükségem. Sokat fájt a gyomrom, mindig is voltak problémák az emésztésemmel. Kimondani akkor még nem tudtam, de gyakran írtam ki magamból, ami fájt, és amire másoktól vágytam. A csend segített ebben, így tudtam kapcsolódni önmagamhoz és sokszor másokhoz is. Meghallgatással, figyelemmel. 

Később mindenhol és mindenben az értő figyelmet kerestem, kutattam és tanultam. A 20-as éveim elején, életem első masszázs élményének hatására kezdtem különféle masszázsokat. Közben segítőim segítségével elkezdtem feltárni a  múltat, a gyerekkori megéléseket, a mélyre ásott emlékeket, amelyek hatására elkezdtem átalakulni, változni, tudatosabbá válni és teljesen átalakult az egész életem. Ez a transzformáció vitt a mentálhigiénés tanulmányok irányába, és ekkor már tudtam, hogy a helyemen vagyok. Azt éreztem, hogy azt az odafigyelést és igazi jelenlétet, amit egy csendes masszázzsal vagy egy segítő beszélgetéssel át lehet adni, szeretném a legtöbb emberrel megosztani. Az lett a célom, hogy mások is megtapasztalhassák azt a fajta átalakulást, amit én magam is átéltem és így egy sokkal boldogabb életet élhessenek.

Ma már több mint 1500 masszázs kezelés és egy csekélyebb számú segítő beszélgetés van mögöttem, aminek nagyon örülök. A masszázsok során energiával dolgozom és ez olyan adok-kapok energia, ami nemcsak a klienseimet tölti, hanem engem is. A figyelmem teljes mértékben fókuszálttá válik, amint elkezdek valakit masszírozni. Azt is észrevettem, hogy sokkal több adható érzelmileg, sokkal jobban érezni a figyelmet, amikor csendben vagyunk a kezelés alatt. Ilyenkor van lehetőség igazán kapcsolódni önmagadhoz, figyelni a belső folyamatokra, a testérzetekre. A csend ereje itt erőteljesen megmutatkozik. 

Rájöttem az évek alatt, hogy vannak, akiknek nagyon nehéz a csendben benne lenni, elhallgatni, és valóban megélni a csend adta lehetőségeket. Rengeteg ember egy relaxáló masszázs közben sem tud kikapcsolni, ellazulni, figyelni magára. Inkább beszél, és ventillál kifelé, mert ez valamelyest csökkenti a készenléti feszültségszintet. De valódi nyugalmat nem hoz. Ez persze érthető is, hiszen a világunk nagyon hangos, zajos, amiben óriási kihívás meghallani a saját hangunkat, és befelé figyelni. Az, hogy a fókuszált énidőt a többség mégsem tudja kihasználni, nem képes töltődni a magára szánt idő alatt, azt jelzi, hogy az emberek nem tudják hogyan kapcsolódjon önmagukhoz. Ebben szeretnék én segíteni!

Nő és társ vagyok, 3 gyermek édesanyja. Olyan segítő, aki megtapasztalta, hogy a  beszélgetésekkel felszínre hozott elakadások feloldása megtámogatható masszázs kezelésekkel, e kettő kiegészíthetik egymást.

Cseke Bernadett
Cseke Bernadett

Mindenhonnan azt halljuk, hogy fontos az öngondoskodás, de sokan azt sem tudják ez mit jelent, és mit csináljanak, ha elkezdenék. Az önmagaddal való törődés első lépése, hogy felismered az igényeidet, tudatosítod mire van szükséged és apró lépésekben elindulsz az öngondoskodás útján. Pici énidőket teremtve magadnak, amiket szokássá alakítasz és időről időre növeled őket.

Az én módszereim mindehhez a hosszabb, csendben végzett masszázsok, a rogersi segítő beszélgetéseken és mély-relaxációs masszázsokon alapuló Élet-újraindító komplex programom (2023.januártól) és a csend-elvonulások (2023. tavaszától). Munkám alappillérei az értő figyelem, az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség. 

Carl Rogers szavait idézve:

“A különös paradoxon az, hogy ha elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” 

Az a célom, hogy minél több embernek megmutassam, hogy ők is képesek újra meghallani a hangjukat és visszakapcsolódni önmagukhoz, bármin is menjenek keresztül. Azt szeretném, hogy neked már ne kelljen megtapasztalni, hogy  önmagadat nyomod el, csak azért, hogy megfelelj másoknak.

Abban szeretnék segíteni, hogy mások is átélhessék milyen, amikor a figyelemhiányt felváltja az értő figyelem, a nyomasztó hallgatást a csend megtartó ereje és a meghallgatás öröme, a szorongató, fájdalmas érzéseket pedig a megkönnyebbülés és felszabadultság érzései.

Ítélkezésmentes és biztonságos légkörben várlak, ahol könnyebb az ellazulás. Ha nagy a belső feszültség, a stresszreakció is magas szinten marad. Előbb ezt csökkentjük le, ezek után tudsz magadra fókuszálni, és hozzáférni a saját érzésedihez. A stresszérzet redukálható különböző módszerek gyakorlásával, pl. relaxációval, meditációval, de természetesen masszázsterápiákkal és személyközpontú segítő beszélgetésekkel egyaránt. 

Ha úgy érzed, hogy az én támogatásomra van most szükséged akár a testi, akár a lelki szintű rendeződésedben, akkor javaslom, hogy keress meg egy ingyenes konzultációra, hogy kiderüljön, mi számodra a legjobb megoldás. 

Itt tudsz bejelentkezni a kb. 60 perces beszélgetésre, ami online lesz és ahol átbeszéljük, hogy mire is van igazán szükséged: