Barion Pixel

Abban szeretnék segíteni Neked, hogy autentikus énedet megtalálva önazonos életet élj.

Nő, feleség, 3 gyermek édesanyja és segítő vagyok. Mentálhigiénés segítő szakemberként a tartós változás érdekében ötvözöm a testről tanult ismereteimet a lélekről szerzett tanulmányaimmal, tapasztalataimmal. Már kisgyerekként is úgy szemléltem az embert, mint test-lélek-szellem hármas egysége. 

Gyerekkoromban sok volt a hangos beszéd, de kevés az értő figyelem és az ítélkezésmentes kommunikáció. A testem mindig jelzett, hogy több törődésre és figyelemre van szükségem. Sokat fájt a gyomrom, mindig is voltak problémák az emésztésemmel. Kimondani nem lehetett, csak elfojtani a sok nehéz érzést, a dühöt, a félelmet, a haragot, melyeket gyakran írtam ki magamból. Ezek fájdalmas érzések voltak, vagy olyanok, amikre vágytam. Nehezen tudtam kapcsolódni önmagamhoz és másokhoz is. Nagyon sok érzés rekedt belülre, amiket álarcok mögé rejtettem. A szenzitivitást igen magas szintre fejlesztettem. 

Később mindenhol és mindenben az értő figyelmet kerestem, kutattam és tanultam. A 20-as éveim elején, életem első masszázs élményének hatására kezdtem különféle masszázsokat tanulni. Közben segítőim segítségével elkezdtem feltárni a múltat, a gyerekkori megéléseket, a mélyre ásott emlékeket, érzéseket, amelyek hatására elkezdtem átalakulni, változni, tudatosabbá válni és teljesen átalakult az egész életem. Ez a transzformáció vitt a mentálhigiénés tanulmányok irányába, és ekkor már tudtam, hogy a helyemen vagyok. Azt éreztem, hogy azt az odafigyelést és igazi jelenlétet, amit egy segítő beszélgetéssel át lehet adni, szeretném a legtöbb emberrel megosztani. Az lett a célom, hogy mások is megtapasztalhassák azt a fajta átalakulást, amit én magam is átéltem és így egy sokkal boldogabb életet élhessenek.

Rájöttem az évek alatt, hogy vannak, akiknek nagyon nehéz a csendben benne lenni, elhallgatni, és valóban megélni a befelé figyelés, testre fókuszálás adta lehetőségeket. Rengeteg ember nem tud kikapcsolni, ellazulni, figyelni magára. Inkább beszél, és ventillál kifelé, mert ez valamelyest csökkenti a készenléti feszültségszintet. De valódi nyugalmat nem hoz. A világunk nagyon hangos, zajos, amiben óriási kihívás meghallani mit is rejt a szívünk, mire vágyunk igazán. Az, hogy a fókuszált énidőt a többség mégsem tudja kihasználni, nem képes töltődni a magára szánt idő alatt, azt jelzi, hogy az emberek nem tudják hogyan kapcsolódjon önmagukhoz. Ebben szeretnék én segíteni!

Cseke Bernadett
Cseke Bernadett

Mindenhonnan azt halljuk, hogy fontos az öngondoskodás, de sokan azt sem tudják ez mit jelent, és mit csináljanak, ha elkezdenék. Az önmagaddal való törődés első lépése, hogy felismered az igényeidet, tudatosítod mire van szükséged és apró lépésekben elindulsz az öngondoskodás útján. Pici énidőket teremtve magadnak, amiket szokássá alakítasz és időről időre növeled őket.

Az én módszerem a rogersi segítő beszélgetések, amikben jelentős szerepet kap az érzelemorientáció mellett a testorientált munka is.

Munkám alappillérei az értő figyelem, az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség. 

Carl Rogers szavait idézve:

“A különös paradoxon az, hogy ha elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” 

Az a célom, hogy minél több embernek megmutassam, hogy ők is képesek újra meghallani a hangjukat és visszakapcsolódni önmagukhoz, bármin is menjenek keresztül. Azt szeretném, hogy neked már ne kelljen megtapasztalni, hogy önmagadat nyomod el, csak azért, hogy megfelelj másoknak.

Fontos számomra, hogy mások is átélhessék milyen, amikor a figyelemhiányt felváltja az értő figyelem, a nyomasztó hallgatást a meghallgatás öröme, a szorongató, fájdalmas érzéseket pedig a megkönnyebbülés, a felszabadultság és a valódi életöröm érzései. 

Ítélkezésmentes és biztonságos légkörben várlak, ahol könnyebb az ellazulás. Ha nagy a belső feszültség, a stresszreakció is magas szinten marad. Előbb ezt csökkentjük le, ezek után tudsz magadra fókuszálni, és hozzáférni a saját érzésedihez. A stresszérzet redukálható pl. ön- és érzelemszabályozással: földeléssel, relaxációval, légzés szabályozásával, biztonságos keretek között a nehéz érzéseink (a düh, a harag, a félelem, a szomorúság, stb.) kifejezésével és személyközpontú segítő beszélgetésekkel egyaránt. 

Ha úgy érzed, hogy az én támogatásomra van most szükséged akár a testi, akár a lelki szintű rendeződésedben, akkor javaslom, hogy keress meg egy ingyenes konzultációra, hogy kiderüljön, mi számodra a legjobb megoldás. 

Itt tudsz bejelentkezni az online 30 perces beszélgetésre, ahol átbeszéljük, hogy mire is van igazán szükséged: