Önismereti, test-fókuszú segítő beszélgetés folyamatokban vagy masszázsterápia segítségével kísérlek. 

A segítő beszélgetéseket rogersi alapokon végzem, munkám fókuszában a feltétel nélküli elfogadás, az ítélkezésmentesség és a figyelem áll. Hiszem, hogy egy másik ember által meghallgatva és megtartva lenni, olyan mély változásokat hozhat belső világunkban, amely felismerésekhez, mély megértéshez vezethet bennünket, és ami által tisztábban láthatjuk és érthetjük saját működésünket. Ez fejlesztheti, átalakíthatja gondolkodásmódunkat, megváltoztathatja a körülményeinkhez és az emberekhez való hozzáállásunkat. A test-fókuszú jelen esetben azt jelenti, hogy a beszélgetések közben a testérzeteid is fókuszba kerülnek egy-egy téma, gondolat, érzés kapcsán. Testorientált módszerek gyakorlatait is behozom (légzés, relaxáció, befelé figyelés, stb.), mert a testünk minden sejtje az összes érzésünket számon tartja, mindent elraktároz, így gyorsabban juthatunk el általa a nehéz érzések gyökeréig, és így a megértésig is. 

A masszázsoknál az igazi elmélyülésre helyezem a fókuszt. Ha valódi elcsendesülős, meditatív érintésre vágysz, ahol tudsz magadra figyelni, akkor olvass tovább, mert jó helyen vagy.  

Az első, ismerkedő masszázs, ha még sosem jártál nálam, arról szól, hogy megnézzük szimpatikusak vagyunk-e egymásnak, megérzed, hogy én hogyan érintek. Nem beszélgetünk a masszázs közben, hogy kellően tudj figyelni a felbukkanó testérzedeire. Fókuszáltan arra, hogy milyen érzések, gondolatok, emlékek jelennek meg masszázs közben és erre milyen testérzeteket tapasztalsz. 

Meg tudod figyelni közben, hogy mennyire nehéz a csendben benne lenni? Milyen érzés megtartva lenni általam? Mennyire tudsz hangot adni annak, ha kényelmetlenül érzed magad, ha fázol, fáj valami vagy ha esetleg mégis beszélgetni szeretnél? Ki tudod-e fejezni magad úgy, ahogy az neked a legjobb? Érzékeled-e a határaidat? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket és válaszokat érdemes továbbvinni a beszélgetéseinkbe, vagy otthon leírni az élményeket nevén nevezni az érzéseket, hagyni, hogy felszínre jöjjenek. Ezzel elfogadod őket és nem elnyomod valahova jó mélyre. 

A masszázsok során nincs semmiféle elvárás, nem cél az ellazulás sem. Csak a megfigyelés a fontos, a jelenben levés és a tudatosság. Ez egyfajta meditáció, aminek önismeret és  személyiségfejlesztő hatása van. Közelebb kerülsz önmagadhoz és ezáltal a másokkal való kapcsolataid is változni fognak. 

Jelenleg ezek a szolgáltatásaim érhetőek el:

  • Kezdő lépéseim az önfelvállalás útján – 6 alkalmas komplex segítő folyamat. A folyamat 60-75 perces önismereti, segítő beszélgetésekből áll, amiben hangsúlyt kapnak különböző test-fókuszú gyakorlatok is.

  Ára:  138.000 Ft/6 alkalom (online)

  • Komplex segítő folyamat önismereti segítő beszélgetésekkel és masszázsterápiával: 60 perc masszázs+60 perc beszélgetés 

  Ára: 30.000 Ft/ alkalom vagy 168.000 Ft/6 alkalom

  • Mély-relaxációs masszázsterápia

  Ára: 60 perc: 14.000 Ft, 90 perc: 20.000 Ft, 120 perc : 26.000 Ft

  Az árak 2023. szeptember 1-től érvényesek!

   

  A 6 alkalmas folyamatok esetén, kéthetente találkozunk és intenzív munka folyik az alkalmak között is, mivel előfordul, hogy egyszerű, de hatásos önismereti feladatokat adok két alkalom között. Nem igényelnek sok időt, de segítik a fejlődést. 

  A közös munkánkban többek között a stresszoldásra helyezzük a fókuszt, mivel a stressz-szint csökkentése segít hozzáférni a valódi érzéseidhez. Ehhez kapsz különböző módszereket és támogatást tőlem. A stresszoldáson és az érzelmeidhez való hozzáférésen túl a célom az, hogy ki is tudd fejezni a bennrekedt érzéseket, felszínre hozd őket és meglásd az erőforrásaidat. A belső erőforrásokkal el tudsz kezdeni dolgozni, képes leszel hatni a saját életedre, cselekvőképessé válsz. Célom továbbá, hogy meg is értsd miért érzel úgy, ahogy, honnan jön az állapot, amiben vagy és mit tudsz vele kezdeni itt és most. Hiszem, hogy mindenki eredendően elég jó. Mindenkiben ott van a potenciál egy minőségi életre. Mindenki szerethető, elfogadható úgy, ahogy van, nem kell senkit “megjavítani”, hanem meg kell ismerni a legbelső igazságunkat, a saját történetünket és ezáltal az autentikus énünk képes lesz megmutatni magát. 

   

  Tapasztalataimról

   

  20 éve kezdtem az önmegismerési utamat, több száz óra önismereti saját élményem van. Vettem részt családállításokon, belső utazáson, női önismereti körben, megismerkedtem a pszichodrámával. Változtam és fejlődtem csoportos és egyéni pszichoterápiás folyamatban, de kineziológia és bodywork segítségével is. Tanultam transzperszonális szemléletben a segítő kapcsolatról és a Károlin szereztem diplomát mentálhigiénés segítőként. Jelenleg az Integrativ Core Dynamics (ICD) testorientált terápiás képzésben veszek részt, amely integratív szemléletben, test-fókuszú metódussal dolgozik. Ez a szomato-pszichoterápiás módszer az érzelmi és spirituális szintű személyes fejlődésünket is szolgálja. 

  Az elmúlt 15 évben különféle masszázs technikákat tanultam. Előbb szereztem keleti relaxációs masszázsokból (kínai, indiai, polinéz, thai női) oklevelet, minthogy megtanultam volna mi az a svédmasszázs és okleveles gyógymasszőr vált volna belőlem.

  A testtudatos masszázs és a segítő beszélgetés is minden esetben fókuszált figyelemmel és maximális jelenléttel zajlik. A masszázsterápia energiaáramlás, blokkoldás és gyógyulás is. Testtudatosságra, elengedésre, befelé figyelésre tanít. Masszázst adni és kapni érték.

  Mentálhigiénés szakemberként a legfontosabb feladatom, hogy visszatereljelek a lelki egészség állapotába és kísérjelek, támogassalak a mentálhigiénés és a test-fókuszú eszköztáram segítségével. Nem betegségeket kezelek, nem adok diagnózist, nem gyógyítok. Ezek nem az én kompetenciáim. Az itt és most foglalkoztató belső elakadásaid és felmerülő kérdéseid feltérképezéséhez és megoldásához járulok hozzá.

  Biztonságos, ítélkezésmentes környezetben tudok neked támogatást adni abban, hogy a kételyeid és belső bizonytalanság érzéseid feloldódhassanak. Megkönnyítem számodra, hogy kitisztuljon a kép, hogy te magad találd meg a választ kérdéseidre, a megoldást problémáidra. 

  • Ha nehézségeid vannak döntések meghozatalában,
  • ha nehezen kapcsolódsz másokhoz, és magányosnak érzed magad,
  • ha mások elvárásai szerint élsz, 
  • ha nehezen húzod meg a határokat,
  • ha félsz elindulni vágyott céljaid felé,
  • ha nem tudod képviselni magad és az érdekeidet,
  • ha úgy érzed, nem vagy önazonos,
  • ha nem tudsz befelé figyelni és nagy a káosz benned,
  • ha folyton stresszelsz, kimerültnek és túlhajszoltnak érzed magad, akkor

  tudom min mész keresztül, és milyen átélni ezeket az érzéseket.  De azt is tudom, hogy mi történik, ha elkezdesz magaddal törődni, meghallani a belső hangodat, kiállni magad mellett és elindulni a változás és fejlődés útján. Van saját élményem minden egyes fenti pontról, de már azt is tudom, milyen ezeken túllépni, és egy kiteljesedett életet élni. Értő figyelemmel, empátiával, tisztázó, előrevivő kérdésekkel segíthetek neked abban, hogy könnyebben tudj döntéseket hozni, határokat meghúzni, önmagadra és a belső szükségleteidre figyelni. Megadom neked a lehetőséget, hogy egy elvárásoktól mentes, elfogadó kapcsolatban őszinte lehess végre önmagaddal is, és kimondhass dolgokat, amiket eddig nem mertél.

   

  Mire számíthatsz, ha időpontot foglalsz?

  A legelső, díjmentes online találkozásunk előtt mindenképpen töltsd ki az online foglalási rendszerben található űrlapot, enélkül nem tudjuk megkezdeni a közös munkát. Ezen az alkalmon átbeszéljük, hogy milyen elakadásod van jelenleg, milyen problémára keresed a megoldást. Megnézzük, hogy én vagyok-e az a szakember, aki tudlak kísérni téged. Ez a beszélgetés semmiféle kötelezettséggel nem jár. Ha mindkettőnk részéről megvan a bizalom és a szimpátia, csak akkor köteleződünk el egymás mellett és kezdjük meg a közös munkát.

  A beszélgetések már néhány alkalom után hozhatnak egy olyan szintű megkönnyebbülést számodra, hogy akár a testedben keletkezett görcsök, feszültségek is oldódhatnak. A hivatásom iránt elkötelezett vagyok, ezért biztosíthatlak, hogy ha én leszek a támogatód az utadon, nem kell egyedül küzdened a problémákkal, a “nem vagyok elég jó”,  “ezt  én nem érdemlem meg” érzésekkel, a különféle lelki blokkok, érzelmi akadályok okozta testi fájdalmakkal. 

  Ez nem terápiás folyamat, de több mint egy baráti beszélgetés.

  Ha úgy érzed, én vagyok az a szakember, akinek a támogatására szükséged van, akkor foglalj hozzám időpontot online itt:

  A 6 alkalmas folyamataim célja, hogy teljes fókuszt kapjon a belső hangod, hogy megtanulj magadhoz kapcsolódni, és követni a szívedet. A folyamat előtt mindenkivel beszélgetek online, hogy kicsit jobban megismerkedjünk egymással. Ez egy kb. 30 perces alkalom.

  Ebben a folyamatban nagyon fontos az elköteleződés. 6 alkalomra szerződünk le, de ez természetesen hosszabbítható, ha mindketten azt érezzük, hogy szükséges. 

  Ha a masszázs+beszélgetés kombinációt választod, a masszázs után tisztázzuk az átélteket, kapsz kérdéseket is, amelyek mentén beszélgetünk. 

  Az utolsó alkalomkor ránézünk a célodra, honnan hova jutottál és átbeszéljük a folytatás lehetőségét. Amennyiben nem megyünk együtt tovább, lezárjuk a folyamatot és utadra engedlek.  

  6 alkalommal nem tudunk mindenre kitérni, de ez mégis egy lehetőség számodra a belső akadályaid ledöntésére, berögzült téves hitrendszereid megváltoztatására, ezáltal akár önmagad meghaladására is. Igazi mélyreható változásokat, felszabadultságot, kiteljesedést élhetsz meg a folyamat által.

  Ha úgy érzed, hogy erre van most szükséged, jelentkezz be egy kb. 30 perces, INGYENES online beszélgetésre. Itt felmérjük, hogy kölcsönösen tudunk-e és szeretnénk-e együtt dolgozni, tényleg én vagyok-e az, aki támogatást tudok nyújtani neked. Ha kérdésed van a folyamattal kapcsolatban, írj e-mail az info@csekebernadett.hu címre.

  Ha még mindig maradt kérdésed, foglalj időpontot online egy 30 perces INGYENES konzultációra!