Barion Pixel

Önismereti, test-fókuszú segítő beszélgetés folyamatokban kísérlek.

A segítő beszélgetéseket rogersi alapokon végzem, munkám fókuszában a feltétel nélküli elfogadás, az ítélkezésmentesség és a figyelem áll. Hiszem, hogy egy másik ember által meghallgatva és megtartva lenni, olyan mély változásokat hozhat belső világunkban, amely felismerésekhez, mély megértéshez vezethet bennünket, és ami által tisztábban láthatjuk és érthetjük saját működésünket.

Ez fejlesztheti, átalakíthatja gondolkodásmódunkat, megváltoztathatja a körülményeinkhez és az emberekhez való hozzáállásunkat. A test-fókuszú jelen esetben azt jelenti, hogy a beszélgetések közben a testérzeteid is fókuszba kerülnek egy-egy téma, gondolat, érzés kapcsán. Testorientált módszerek gyakorlatait is behozom (földelés, légzés, relaxáció, befelé figyelés, stb.), mert a testünk minden sejtje az összes érzésünket számon tartja, mindent elraktároz, így gyorsabban juthatunk el általa a nehéz érzések gyökeréig, és így a megértésig is. 

Jelenleg az alábbi szolgáltatásom érhető el:
  • Kezdő lépéseim az önfelvállalás útján – kb. 10 alkalmas komplex segítő folyamat. A folyamat online vagy személyesen (XII.ker. Nagyenyed utca 7.) zajlik és 60 perces önismereti segítő beszélgetésekből áll, amiben hangsúlyt kapnak különböző test-fókuszú, szomatikus gyakorlatok is, mint a légzés, a meditáció, a relaxáció, esetleg mozgás.

Ára:  20.000Ft/alkalom 

Az árak 2023. szeptember 1-től érvényesek!

 

A közös munkánkban többek között az érzelemszabályozásra, stresszoldásra helyezzük a fókuszt, mivel a stressz-szint csökkentése segít hozzáférni a valódi érzéseidhez és a tényleges biztonságérzet eléréséhez. Ehhez kapsz különböző módszereket és támogatást tőlem.

A stresszoldáson és az érzelmeidhez való hozzáférésen túl a célom az, hogy ki is tudd fejezni a bennrekedt érzéseket, felszínre hozd őket és meglásd az erőforrásaidat. A belső forrásokkal el tudsz kezdeni dolgozni, képes leszel hatni a saját életedre, cselekvőképessé válsz. Célom továbbá, hogy meg is értsd miért érzel úgy, ahogy, honnan jön az állapot, amiben vagy és mit tudsz vele kezdeni itt és most. Hiszem, hogy mindenki eredendően elég jó. Mindenkiben ott van a potenciál egy minőségi életre. Mindenki szerethető, elfogadható úgy, ahogy van, nem kell senkit “megjavítani”, hanem meg kell ismerni a legbelső igazságunkat, a saját történetünket és ezáltal az autentikus énünk képes lesz megmutatni magát. 

 

Tapasztalataimról

 

20 éve kezdtem az önmegismerési utamat, több száz óra önismereti saját élményem van. Vettem részt családállításokon, belső utazáson, női önismereti körben, megismerkedtem a pszichodrámával. Változtam és fejlődtem csoportos és egyéni pszichoterápiás folyamatban, de kineziológia és bodywork segítségével is. Tanultam transzperszonális szemléletben a segítő kapcsolatról és a Károlin szereztem diplomát mentálhigiénés segítőként. Jelenleg az Integrativ Core Dynamics (ICD) testorientált terápiás képzésben veszek részt, amely integratív szemléletben, test-fókuszú metódussal dolgozik. Ez a szomato-pszichoterápiás módszer az érzelmi és spirituális szintű személyes fejlődésünket is szolgálja. 

Az elmúlt 15 évben különféle masszázs technikákat tanultam. Előbb szereztem keleti relaxációs masszázsokból (kínai, indiai, polinéz, thai női) oklevelet, minthogy megtanultam volna mi az a svédmasszázs és okleveles gyógymasszőr vált volna belőlem.

Mentálhigiénés szakemberként a legfontosabb feladatom, hogy visszatereljelek a lelki egészség állapotába és kísérjelek, támogassalak a mentálhigiénés és a test-fókuszú eszköztáram segítségével. Nem betegségeket kezelek, nem adok diagnózist, nem gyógyítok. Ezek nem az én kompetenciáim. Az itt és most foglalkoztató belső elakadásaid és felmerülő kérdéseid feltérképezéséhez és megoldásához járulok hozzá.

Biztonságos, ítélkezésmentes környezetben tudok neked támogatást adni abban, hogy a kételyeid és belső bizonytalanság érzéseid feloldódhassanak. Megkönnyítem számodra, hogy kitisztuljon a kép, hogy te magad találd meg a választ kérdéseidre, a megoldást problémáidra. 

  • Ha nehézségeid vannak döntések meghozatalában,
  • ha nehezen kapcsolódsz másokhoz, és magányosnak érzed magad,
  • ha mások elvárásai szerint élsz,
  • ha nehezen húzod meg a határokat,
  • ha félsz elindulni vágyott céljaid felé,
  • ha nem tudod képviselni magad és az érdekeidet,
  • ha úgy érzed, nem vagy önazonos,
  • ha nem tudsz befelé figyelni és nagy a káosz benned,
  • ha folyton stresszelsz, kimerültnek és túlhajszoltnak érzed magad, akkor

tudom min mész keresztül, és milyen átélni ezeket az érzéseket.  De azt is tudom, hogy mi történik, ha elkezdesz magaddal törődni, meghallani a belső hangodat, kiállni magad mellett és elindulni a változás és fejlődés útján. Van saját élményem minden egyes fenti pontról, de már azt is tudom, milyen ezeket átdolgozni, és egy kiteljesedett életet élni.

Értő figyelemmel, empátiával, tisztázó, előrevivő kérdésekkel és testmunka gyakorlatokkal segíthetek neked abban, hogy könnyebben tudj önmagadra és a belső szükségleteidre figyelni.

Megadom neked a lehetőséget, hogy egy elvárásoktól mentes, elfogadó kapcsolatban őszinte lehess végre önmagaddal is és kimondhass dolgokat, amiket eddig nem mertél vagy nem tudtál.

Mire számíthatsz, ha időpontot foglalsz?

A legelső, ismerkedő online találkozásunk előtt mindenképpen töltsd ki az online foglalási rendszerben található űrlapot, enélkül nem tudjuk megkezdeni a közös munkát. Ezen az alkalmon átbeszéljük, hogy milyen elakadásod van jelenleg, milyen problémára keresed a megoldást. Megnézzük, hogy én vagyok-e az a szakember, aki tudlak kísérni téged. Ez a beszélgetés még kedvezményes, félárú. Ha mindkettőnk részéről megvan a bizalom és a szimpátia, csak akkor köteleződünk el egymás mellett és kezdjük meg a közös munkát.

A beszélgetések már néhány alkalom után hozhatnak egy olyan szintű megkönnyebbülést számodra, hogy akár a testedben keletkezett görcsök, feszültségek is oldódhatnak. A hivatásom iránt elkötelezett vagyok, ezért biztosíthatlak, hogy ha én leszek a támogatód az utadon, nem kell egyedül küzdened a problémákkal, a “nem vagyok elég jó”,  “ezt  én nem érdemlem meg” érzésekkel, a különféle lelki blokkok, érzelmi akadályok okozta testi fájdalmakkal. 

Ez nem terápiás folyamat, de több mint egy baráti beszélgetés.

Ha úgy érzed, én vagyok az a szakember, akinek a támogatására szükséged van, akkor foglalj hozzám időpontot online itt:

Az 5-10 alkalmas folyamatok célja, hogy teljes fókuszt kapjon a belső hangod, hogy megtanulj magadhoz kapcsolódni, és követni a szívedet, az igazadat.

A folyamat előtt mindenkivel beszélgetek online, hogy kicsit jobban megismerkedjünk egymással.

Ebben a folyamatban nagyon fontos az elköteleződés. 5/10 alkalomra szerződünk le, de ez természetesen hosszabbítható, ha mindketten azt érezzük, hogy szükséges. 

Az utolsó alkalomkor ránézünk a célodra, honnan hova jutottál és átbeszéljük a folytatás lehetőségét. Amennyiben nem megyünk együtt tovább, lezárjuk a folyamatot és utadra engedlek.  

5 vagy 10 alkalommal nem tudunk mindenre kitérni, de ez mégis egy lehetőség számodra a belső akadályaid ledöntésére, berögzült téves hitrendszereid megváltoztatására, ezáltal akár önmagad meghaladására is. Igazi mélyreható változásokat, felszabadultságot, kiteljesedést élhetsz meg a folyamat által.

Ha úgy érzed, hogy erre van most szükséged, jelentkezz be egy 60 perces, ismerkedő, kedvezményes árú online beszélgetésre. Itt felmérjük, hogy kölcsönösen tudunk-e és szeretnénk-e együtt dolgozni, tényleg én vagyok-e az, aki támogatást tudok nyújtani neked. Ha kérdésed van a folyamattal kapcsolatban, írj e-mail az info@csekebernadett.hu címre.