Munkám során az önismereti segítő beszélgetéseket és a masszázsterápiát összekapcsolom, együtt is alkalmazom.

 

Sokáig csak masszázzsal foglalkoztam, de egy idő után éreztem, hogy ez nem elég, hogy a hozzám járó kliensek nagy része igényli a beszélgetést és még többen a meghallgatást. Úgy döntöttem a masszázsok mellé kapcsolom az önismereti segítő beszélgetéseket és egy komplex folyamatban kísérem a klienseimet. Van lehetőség továbbra is csak masszázsra járni hozzám, de jöhetsz csak beszélgetős folyamatra is. Bár gyógymasszőr vagyok és betegségekkel is megtalálnak a kliensek, mégsem ez a fő profilom.

Miben vagyok én más, mint a többi masszázsterapeuta? A masszázsoknál elsősorban a hosszabb (másfél vagy két órás) relaxáló, igazi elmélyülős vonalra helyezem át a fókuszt. Mivel abban hiszek, hogy nagy változásokat egy hosszabb folyamat során lehet elérni, preferálom, ha a masszázsok is egy minimum 3 alkalmas rendszerben zajlanak. Természetesen jöhetsz egy-egy alkalomra is, de tudd, hogy az élmény és a hosszú távú hatás nem lesz ugyanolyan. Ha valódi elcsendesülős, meditatív masszázsra vágysz, ahol tudsz magadra figyelni, akkor olvass tovább, mert jó helyen vagy.  

Az első, ismerkedő masszázs, ha még sosem jártál nálam, arról szól, hogy megnézzük szimpatikusak vagyunk-e egymásnak, megérzed, hogy én hogyan érintek. Ebben az egy órában nem beszélgetünk, hogy kellően tudj figyelni a felbukkanó testérzedeire. Fókuszáltan arra, hogy milyen érzések, gondolatok, emlékek jelennek meg masszázs közben és erre milyen testérzeteket tapasztalsz. 

Meg tudod figyelni közben, hogy mennyire nehéz a csendben benne lenni? Milyen érzés megtartva lenni általam? Mennyire tudsz hangot adni annak, ha kényelmetlenül érzed magad, ha fázol, fáj valami, vagy ha esetleg mégis beszélgetni szeretnél? Ki tudod-e fejezni magad úgy, ahogy az neked a legjobb? Érzékeled-e a határaidat? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket és válaszokat érdemes továbbvinni a beszélgetéseinkbe, vagy otthon leírni az élményeket, nevén nevezni az érzéseket, hagyni, hogy felszínre jöjjenek. Ezzel elfogadod őket és nem elnyomod valahova jó mélyre.

A masszázsok során nincs semmiféle elvárás, nem cél az ellazulás sem. Csak a megfigyelés a fontos, a jelenben levés és a tudatosság. Ez egyfajta meditáció, aminek önismeret- és személyiségfejlesztő hatása van. Közelebb kerülsz önmagadhoz és ezáltal a másokkal való kapcsolataid is változni fognak. 

Az önismereti segítő beszélgetéseket rogersi alapokon végzem, munkám fókuszában a feltétel nélküli elfogadás, az ítélkezésmentesség és a figyelem áll. Hiszem, hogy egy másik ember által meghallgatva és megtartva lenni, olyan mély változásokat hozhat belső világunkban, amely felismerésekhez, mély megértéshez vezethet bennünket, és ami által tisztábban láthatjuk és érthetjük önnön működésünket. Ez fejlesztheti, átalakíthatja gondolkodásmódunkat, megváltoztathatja a körülményeinkhez és az emberekhez való hozzáállásunkat.

Nálam nincs “tűzoltás”, ezért nem vállalok egy-egy alkalmat a beszélgetésekből. Folyamatban gondolkodom és hiszem, hogy így van értelme belekezdeni a közös munkába. Nagyon fontos, hogy elköteleződj erre az időre, amennyiben velem szeretnél dolgozni. 

2023-tól fő szolgáltatásom az Élet-újraindító program, ami egy kb. 3-6 hónapos komplex folyamat. Attól függően, hogy hetente vagy két hetente jössz és 6+1 vagy 12+1 alkalomra nevezel be. A program nagyrészt az önismereti segítő beszélgetésekből áll és havi egyszer a beszélgetés előtt masszázst kapsz, mely segíti a testérzetekre fókuszálást és befelé figyelést.

Van lehetőség 2 órás folyamatra is, amikor kapsz 1 óra masszázst és 1 óra beszélgetést. Itt is fontos, hogy minimum 3-5 alkalomra köteleződj el a belső változás érdekében. 

Általában kéthetente (vagy hetente) találkozunk és intenzív munka folyik az alkalmak között is, mivel egyszerű, de hatásos önismereti feladatokat adok két alkalom között. Nem igényelnek sok időt, de segítik a fejlődést. 

A közös munkánkban többek között a stresszoldásra helyezzük a fókuszt, mivel a stressz-szint csökkentése segít hozzáférni a valódi érzéseidhez. Ehhez kapsz különböző módszereket és támogatást tőlem. A stresszoldáson és az érzelmeidhez való hozzáférésen túl a célom az, hogy ki is tudd fejezni a bennrekedt érzéseket, felszínre hozd őket és meglásd az erőforrásaidat. A belső erőforrásokkal el tudsz kezdeni dolgozni, képes leszel hatni a saját életedre, cselekvőképessé válsz. Célom továbbá, hogy meg is értsd miért érzel úgy, ahogy, honnan jön az állapot, amiben vagy és mit tudsz vele kezdeni itt és most.

Hiszem, hogy mindenki eredendően elég jó. Mindenkiben ott van a potenciál egy minőségi életre. Mindenki szerethető, elfogadható úgy, ahogy van, nem kell senkit “megjavítani”, hanem meg kell ismerni a legbelső igazságunkat, a saját történetünket és ezáltal az autentikus énünk képes lesz megmutatni magát. 

Tapasztalataimról

 

20 éve kezdtem az önmegismerési utamat, több száz óra önismereti saját élményem van. Vettem részt családállításokon, belső utazáson, női önismereti körben, megismerkedtem a pszichodrámával. Változtam és fejlődtem csoportos és egyéni pszichoterápiás folyamatban, de kineziológia és bodywork segítségével is. Tanultam transzperszonális szemléletben a segítő kapcsolatról és a Károlin szereztem diplomát mentálhigiénés segítőként. Jelenleg az Integrativ Core Dynamics (ICD) testorientált pszichoterápiás képzésben veszek részt, amely integratív szemléletben, test-fókuszú metódussal dolgozik. Ez a szomato-pszichoterápiás módszer az érzelmi és spirituális szintű személyes fejlődésünket is szolgálja. 

Az elmúlt 15 évben különféle masszázs technikákat tanultam. Előbb szereztem keleti relaxációs masszázsokból (kínai, indiai, polinéz, thai női) oklevelet, minthogy megtanultam volna mi az a svédmasszázs és okleveles gyógymasszőr vált volna belőlem.

A masszázsterápia által pihentetőbb, nyugodtabb lehet az alvásod, kiegyensúlyozottabbá válhatsz. Mélyebb szinten pedig segíti a meditatív állapot elérését, a lelki blokkok oldását, ezáltal teljes harmóniát, relaxált állapotot élhetsz meg. Lecsillapodik és felfrissül az elme és a test is. Nő az energiaszinted és a belső erőd, ennek köszönhetően erősödik az önbecsülésed és az önbizalmad is.

A testtudatos masszázs (és természetesen a segítő beszélgetés is) nálam minden esetben fókuszált figyelemmel és maximális jelenléttel zajlik. A masszázsterápia energiaáramlás, blokkoldás és gyógyulás is. Testtudatosságra, elengedésre, befelé figyelésre tanít. Masszázst adni és kapni érték.

Számomra az önismeret beszélgetés egyszerű, de nagyon fontos dolgokról szól: jelenlét, empátia, figyelem, meghallgatás, érzelmi kapcsolódás.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy a mentálhigiénés szakember titulusban a legfontosabb feladatom, hogy visszatereljelek a lelki egészség állapotába és kísérjelek, támogassalak a mentálhigiénés és a testorientált eszköztáram segítségével. Nem betegségeket kezelek, nem adok diagnózist, nem gyógyítok. Ezek nem az én kompetenciáim. Az itt és most foglalkoztató belső elakadásaid és felmerülő kérdéseid feltérképezéséhez és megoldásához járulok hozzá.

Biztonságos, ítélkezésmentes környezetben tudok neked támogatást adni abban, hogy a kételyeid és belső bizonytalanság érzéseid feloldódhassanak. Megkönnyítem számodra, hogy kitisztuljon a kép, hogy te magad találd meg a választ kérdéseidre, a megoldást problémáidra. 

  • Ha nehézségeid vannak döntések meghozatalában,
  • ha nehezen kapcsolódsz másokhoz, és magányosnak érzed magad,
  • ha mások elvárásai szerint élsz,
  • ha nehezen húzod meg a határokat,
  • ha félsz elindulni vágyott céljaid felé,
  • ha nem tudod képviselni magad és az érdekeidet,
  • ha úgy érzed, nem vagy önazonos,
  • ha nem tudsz befelé figyelni és nagy a káosz benned,
  • ha folyton stresszelsz, kimerültnek és túlhajszoltnak érzed magad, akkor

tudom min mész keresztül, és milyen átélni ezeket az érzéseket.  De azt is tudom, hogy mi történik, ha elkezdesz magaddal törődni, meghallani a belső hangodat, kiállni magad mellett és elindulni a változás és fejlődés útján. Van saját élményem minden egyes fenti pontról, de már azt is tudom, milyen ezeken túllépni, és egy kiteljesedett életet élni. Értő figyelemmel, empátiával, tisztázó, előrevivő kérdésekkel segíthetek neked abban, hogy könnyebben tudj döntéseket hozni, határokat meghúzni, önmagadra és a belső szükségleteidre figyelni. Megadom neked a lehetőséget, hogy egy elvárásoktól mentes, elfogadó kapcsolatban őszinte lehess végre önmagaddal is, és kimondhass dolgokat, amiket eddig nem mertél.

 

Mire számíthatsz, ha időpontot foglalsz?

Az első találkozásunk előtt mindenképpen töltsd ki az online foglalási rendszerben található űrlapot, enélkül nem tudjuk megkezdeni a közös munkát.

A masszázs során képes leszel akár mély relaxált állapotba kerülni, ellazulni, a beszélgetések pedig segíthetnek a görcsöket elengedni, fellélegezni a nehézségekből, ezáltal a testben lévő energetika blokkokat oldani. A stressz okozta feszülések lazulhatnak, a fájdalmak megszűnhetnek, ezek pedig magukkal hozzák a legbelsőbb érzésekhez való hozzáférést.

A beszélgetések már néhány alkalom után hozhatnak egy olyan szintű megkönnyebbülést számodra, hogy akár a testben keletkezett görcsök, feszültségek is oldódhatnak. A hivatásom iránt elkötelezett vagyok, ezért biztosíthatlak, hogy ha én leszek a támogatód az utadon, nem kell egyedül küzdened a problémákkal, a “nem vagyok elég jó”,  “ezt  én nem érdemlem meg” érzésekkel, a különféle lelki blokkok, érzelmi akadályok okozta testi fájdalmakkal.

Amikor masszírozlak vagy beszélgetek veled, figyelek rád, jelen vagyok, rád hangolódom, és amikor készen állsz rá, utadra engedlek. Ez nem terápiás folyamat, de több mint egy baráti beszélgetés.

Ha úgy érzed, én vagyok az a szakember, akinek a támogatására szükséged van, akkor foglalj hozzám időpontot online itt:

Az Élet–újraindító programom a saját, egyedi módszerem. Célja, hogy teljes fókuszt kapjon a belső hangod, hogy megtanulj magadhoz kapcsolódni, és követni a szívedet. A folyamat előtt mindenkivel beszélgetek online, hogy kicsit jobban megismerkedjünk egymással. Ez egy maximum 60 perces alkalom.

Ebben a folyamatban nagyon fontos az elköteleződés. Egy ráhangoldódó, probléma megfogalmazó, célkitűző beszélgetéssel kezdünk majd kb. 90 percben. Összesen 6 vagy 12 alkalommal fogunk találkozni, és ezalatt maximum kétszer vagy négyszer kapsz egy csendben zajló, testérzetekre figyelős, magadra fókuszáló teljes testmasszázst.

Tisztázzuk az átélteket, kapsz kérdéseket is, amelyek mentén beszélgetünk. Az első alkalom végén leszerződünk szóban. A két találkozás között kapsz feladatokat, amihez megkapod a szükséges eszközöket is!  Az utolsó alkalomkor ránézünk a célodra, honnan hova jutottál és átbeszéljük a folytatás lehetőségét. Amennyiben nem megyünk együtt tovább, lezárjuk a folyamatot és utadra engedlek.  2 hónappal később, egy utánkövető alkalmat tartunk, ahol kb. egy órára találkozunk és megbeszéljük mi változott benned a program hatására, mi az, amit tovább vittél, beépítettél az életedbe, van-e bármi elakadás azóta.

Ez egy óriási lehetőség számodra a belső akadályaid ledöntésére, berögzült téves hitrendszereid megváltoztatására, ezáltal akár önmagad meghaladására is. Igazi mélyreható változásokat, felszabadultságot, kiteljesedést élhetsz meg a program által.

Ha úgy érzed, hogy erre van most szükséged, jelentkezz be egy kb. 60 perces, INGYENES online beszélgetésre. Itt felmérjük, hogy kölcsönösen tudunk-e és szeretnénk-e együtt dolgozni, tényleg én vagyok-e az, aki támogatást tudok nyújtani neked. Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, írj e-mail az info@csekebernadett.hu címre.

ÁRAK

ÉLET-ÚJRAINDÍTÓ PROGRAM

6 + 1 alkalmas folyamat

– 6 találkozás, 1,5-3 hónapon keresztül, heti/két heti rendszerességgel

– kb. 80 percet beszélgetünk + a 3. és 6. alkalommal kb. 2,5-3 órára találkozunk, ekkor elmélyülsz egy kb. másfél órás masszázsban is.

Ára: 169.000 Ft
Masszázsok nélküli ár: 129.000 Ft

12 + 1 alkalmas folyamat

– 12 találkozás, 3-6 hónapon keresztül, heti-két heti rendszerességgel

– 80 percet beszélgetünk + összesen 4 alkalommal max. 3 órára találkozunk, ekkor elmélyülsz egy másfél órás masszázsban is.

Ára: 319.000 Ft
Masszázsok nélküli ár: 239.000 Ft

2 órás komplex folyamat

1 óra masszázzsal és 1 óra segítő beszélgetéssel

Ára: 25.000 Ft
Az árak akkor érvényesek, ha előre egyösszegben kifizeted a program árát.
Alkalmanként fizetve a 80 perc 20.000 Ft, masszázzsal együtt a kb. 3 órás folyamat 40.000 Ft.
Az alkalmak között is kísérlek, szorosan tartjuk a kapcsolatot.

A program után 2 hónappal újra találkozunk 60 percre. Ez a +1 alkalom egy kötetlenebb beszélgetés lesz közöttünk arról, hogy vagy, hova jutottál, mi változott benned, körülötted a program után.

 

MÉLY-RELAXÁCIÓS MASSZÁZS
60 perces, ismerkedő masszázs: 12.000 Ft
90 perces masszázs: 18.000 Ft
120 perces masszázs: 24.000 Ft
3 x 90 perc: 51.000 Ft
3 x 120 perc: 69.000 Ft
A 3 alkalmas folyamat maximum 6 hét alatt valósul meg!
Ha kérdésed van, foglalj időpontot online egy 60 perces INGYENES konzultációra!