Barion Pixel

Jelenleg gyógymasszőr képzésre járok. Három hónapja indult ez a tanfolyam a Nemzetközi Masszázs Akadémián, és még bő 15 hónap, mire a záróvizsgáig jutok. Minden hétfőn reggeltől estig tanulok, hogy még alaposabb tudással, még hitelesebben tudjalak fogadni és kezelni Benneteket.

Fontos számomra, hogy maximálisan tisztában legyek az emberi testtel, az anatómiával, a betegségekkel, kontraindikációkkal, stb. De mindez szinte semmit sem ér a mentális oldal nélkül. Nem csak attól lesz jó egy masszázs, ha a testre hatok. A lélekhez közel kerülni ugyanolyan fontos.

Ebben erősített meg a nyár végi Polinéz masszázstanfolyam I. szintje is (https://polinezmasszazstanfolyam.com/oktatas/i-szint/), ahol rengeteget kaptam, főleg lelkileg.

Erről egy másik posztban szeretnék írni bővebben, mert megér egy külön bejegyzést.

masszázs jótékony hatásai

Nem könnyű, úgy érinteni, ahogy a másik ember szeretné, ahogy neki arra éppen szüksége van. Az adott testi fájdalom kezelésén túl, ha nem tudok a lélekre hatni, jelen lenni maximálisan, és 100% fókusszal figyelni a vendégemre egy masszázs során, nem sokat ér az egész.

A test és lélek együtt él és hat. Akkor tud igazán hatni, ha biztonságban vagyunk. Igen, nem véletlenül írtam, hogy vagyunk. Mindketten. A vendégem is, és én is. Meleg, puha, biztonságos légkörben tudunk csak ellazulni, beleengedni magunkat a gondolatainkba, és átadni testünket-lelkünket az élménynek.

Ha ez nincs meg, feszültség lesz, testben és lélekben egyaránt.

Nagyon szeretem, amikor ez a biztonságos légkör, ez a jó kapcsolódás megteremtődik, akkor is, ha én masszírozok és akkor is, ha engem masszíroznak.

A masszázs számomra nem csak egy munka, hanem most már mondhatom, hogy hivatás és szerelem. 

Te mikor érzed magad biztonságban? Mikor érzed, hogy figyelnek rád? Neked mitől lesz jó egy masszázs? 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keep in touch!

Cseke Bernadett masszázs és mentálhigiéné